YARDIM ELİ BU SEFER CENNET ÖZKAYA’YA UZANDI

BAŞKAN KARAÇOBAN’IN YARDIM ELİ BU SEFER CENNET ÖZKAYA’YA UZANDI;

Dünyanın Cenneti olan Alaşehir Ovasında gözlerini açan ve Cennet adını alan, Cennet Ninemiz 1922 Yılında Doğduğu topraklardan hiç ayrılmadan 29 yıl bir evin biricik kızı olarak yaşadı. 29 Yaşına girdiğinde ise Allah’ın emri, Peygamber efendimizin Kavli olan Hüseyin Özkaya ile Cennet Ninemiz hayatını birleştirmişti. Bu evlilikten 2 Kız 4 Erkek çocuk Dünyaya getirip büyüttüler. Dar gelirli ama bir o kadar da onurlu bir yaşam ile tüm çocuklarını yuvadan uçurdular.

6 Çocuktan sadece Mustafa Özkaya oğlu ve Şaziye Özkaya olan gelinin yanında yaşam sürdürürken Cennet Ninemiz 65 yıllık hayat arkadaşını kaybetmenin verdiği üzüntü ile 10 yılını geçirdi. Yaşın Kemale erdiği anda yaşlılığın verdiği hastalıkla yatağa mahkûmiyetin başlangıcı amansız günümüz rahatsızlığı Alzheimer la tanıştı.

Oğul Mustafa ve gelin Şaziye Özkaya çifti ise Anneleri Cennet Özkaya’yı bakımda güçlük çekmekteydi. Bu neden ile Alaşehir Belediyesine Müracaatta bulunarak Anneleri Cennet Özkaya’ya evlerinin avlusuna kadar da olsa hava alıp oturabileceği tekerlekli sandalye talebinde bulundu.

Alaşehir Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban “Yaşayan tarihi çınar Cennet Ninemizin durumu bize yapılan müracaat sonucu ortaya çıkmıştı. Bu durum karşısında duyarsız kalmamız mümkün olamazdı. İvedilikle bir adet tekerlekli sandalye alıp Belediye Başkan Yardımcımız Günsel Ateş ile kendilerine takdim ettik, Geçtiğimiz ay içerisinde Alaşehir Belediye Meclisimize Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüzün teklifi ile gelip ve oy birliği ile kabul gören Alzheimer rehabilitasyon istasyon talebinin ne kadar isabetli olduğu yönünde Cennet Ninemizin durumu sayesinde bir kez daha perçimlenmştir” dedi.

yardim_eli (1)

yardim_eli (2)