Toplu Açılış ve Temel Atma Töreni

Alaşehir Belediyesi Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban’dan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e muhteşem karşılama;

26 Nisan Salı günü saat: 11.30 da Alaşehir Belediyesi Hizmet binasında Alaşehir Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban’ı makamında ziyaret eden Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün bir süre sohbet ettikten sonra Sarıkız Sosyal tesislerinde kendileri için düzenlenen öğle yemeğine katıldı. Saat: 13.00 de Kent Meydanındaki toplu açılış törenleri güne damgayı vurdu.

Toplu açılış törenlerinin ardından Eğitim ve Öğretime verdiği önemi Manisa Merkezinin yanı sıra tüm ilçelerinde de gösteren Manisa Büyükşehir Belediyesi MABEM ile dershane eğitimi alamayan dar gelirlilerinde elinden tuttu. Alaşehir’in her zaman yanında olduğu mesajını veren Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün İlçenin eksiklerinden bir tanesinin de Gençlik merkezinin olmayışıydı eski Sosyal tesisler diye bilinen alanın devrini Alaşehir Belediye Meclisinden geçmişti ve bu alanın temel atma törenini de gerçekleştirdi.

Manisa Büyükşehir Belediyesinin Alaşehir’e yaptığı yatırımların sonu gelmiyor. 100 bin Nüfuslu İlçemizin varoşlarında ve kırsalında yaşayan dar gelirli Vatandaşlarımızın temel ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için hiç para harcamadan alışverişlerini yapabilecekleri Gıda bankasını da kurdu. Yeterlimiydi yapılan çalışmalar elbette ki yetersiz. Geleceğimiz Umudumuz dediğimiz biricik yavrularımızı kucaklayan bağrında sokak kültürü yerine bir anne kucağı sıcaklığı taşıyan Çocuk Kültür ve Sanat merkezini saat: 14.45 te Alaşehir Belediyesi Belediye Meclis Üyesi İclal Altınay’ın ve Milliyetçi Hareket partisi Kadın kollarının sıcak karşılamasıyla açılış törenimizi gerçekleştirdik.  Bu çalışmaların yanı sıra saat: 15.00 de Mutlu adımlar parkını unutamazdık ve unutmadıkta Özel Rehabilitasyon merkezinin de bulunduğu alanda eğitilebilir Engelliler için bu güzide parkı inşa ettik.

Alaşehir’in olmazsa olmazlarından biri olan Tarihin derin izlerini taşıyan Bakkal Şükrü evi diye bilinen yerin restorasyon çalışmasını da 15.30 itibarı ile tamamladıktan sonra 16.00 daki Kenan Evren Parkı Genişleme sahası düzenlemesi ve temel atma törenini gerçekleştirdik.

Gelişen ve büyüyen Alaşehir’in en büyük gelir kaynağı olan sultaniye üzümlerinin de işlendiği yaş sebze ve meyve işletmelerinin yer aldığı ve yine aynı zaman da Alaşehir Devlet Hastanesi yolunun da bağlantısını taşıyan Sarıkız Köprüsü üzerine döner kavşak temel atma törenini gerçekleştirdik.

İlçenin Ulaşımında önemli rol oynayan terminal projesi Alaşehir’e yeni umut yeni bir hayat akışı sağlayacaktır.  Bunun bilinci ve gereği ile saat: 16.300 da İlçenin terminalin temel atma törenini yaptık.

Alaşehir’e Büyükşehir yasası ile yeni mahalle olmuş olan Belenyaka Çok Amaçlı Etkinlik salonu açılışı, Hacıaliler Çok Amaçlı Etkinlik salonu açılışı, Delemenler Çok Amaçlı Etkinlik salonu açılışı ve Alaşehir Asfalt sezonu açılışını yaptıktan sonra ise finale doğru Kavaklıdere Çok Amaçlı Etkinlik salonu açılışının ardından ise yine Kavaklıdere’de İtfaiye Müfrezesi açılışını gerçekleştirip Alaşehir programını tamamladı.