SOKAK HAYVANLARINI KORUMA TOPLANTISI YAPILDI

SOKAK HAYVANLARINI  KORUMA TOPLANTISI YAPILDI

Alaşehir Belediyesi tarafından Şehir Sineması’nda düzenlenen “Sokak Hayvanlarını Koruma “ toplantısına, Belediye Veteriner Hekimi Hüseyin Somuncu, Belediye Meclis üyesi İclal Altınay, Alaşehir CHP Kadın Kolları başkanı Ayşe Musal, Orman Su İşleri 4.Bölge müdürlüğü Manisa Şube Müdürlüğü Veteriner Hekimi Engin Bahçeci, Manisa HAKDEM Dernek başkanı Reyhan Elbirler, Muhtarlıklar Müdürü Ziya Demirel  ve  Alaşehir Sokak Hayvanları Koruma günüllüleri  katıldılar.

Toplantıda sokak hayvanlarının sağlıklı, aşılı, parazitlere karşı korunma, saldırgan olmamaları konusunda yapılabilecek çalışmalar, bu konuda  ilgili kurumların  yapmaları gereken çalışmalar değerlendirildi. Bu konuda başarıyı yakalamak için  ilgili kurumların işbirliği içerisinde çalışılması gerektiği vurgulandı.

Alaşehir Belediyesi Veteriner Hekimi Hüseyin Somuncu,  belediye olarak, hayvanseverler ve ilgili kurumlarla diyelog kurarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz.  İlçemize diğer ilçelerden sokak köpekleri bırakıldığı yönünde ihbarlar aldık.Bunun üzerine ilgili kurumlar ve mahalle muhtarlarıyla koordineli olarak çalışmalar yapıyoruz.

Amacımız, “Sokak hayvanlarının sağlıklı,saldırgan olmayan, kuduz ve parazitel hastalıklara karşı aşılı, WHO’nun önerileri doğrultusunda öldürmeden yaşatabilmek, güçsüz ve hasta hayvanlara da geçici bakım evimizde tedavi amaçlı bakım yapabilmek.” Dedi.

Sokak hayvanları Alaşehir’de hizmet veren geçici hayvan bakım evinde tedavi amaçlı bakım, aşılama kontrol işlemleri yapılıyor. Hizmetlerin daha da artırılabilmesi için,  Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından Killik Mahallesi’nde yeni bir Hayvan Bakım evi kurulacak.

2016 Yılı çalışmaları kapsamında Manisa Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı tarafından 72 dişi, 37 erkek olmak üzere toplamda 109 sokak hayvanının kısırlaştırılması işlemleri yapıldı.

koruma_toplantisi-1koruma_toplantisi-2koruma_toplantisi-3