Şehir İçinde, Asfalta Ağır Tehdit

ŞEHİR İÇİNDE, ASFALTA AĞIR TEHDİT…

Alaşehir Belediyesinin kendi öz kaynaklarıyla, milyonlarca liralık harcama yaparak, büyük emek ve gayretlerle inşa ettiği yolları; tehdit eden, ağır tonajlı araçlar Zabıta Müdürlüğünce  mercek altına alındı.

Sahada ki görevli ekipler; kamyon ve tırlar ile özelikle de hazır beton araçlarının istihap hadleri nedeniyle yollarda hasara neden olmamaları hususunda uyarıldı.

Bilhassa; bazı hazır beton firmalarınca ulaşım maliyetlerini düşürerek  azami kazanç elde etmek için kendilerine müsaade edilen 8 m3 limitinin çok daha üzerinde asfalta zarar verecek ölçütlerde yükleme yapıldığının tespiti üzerine, sorumlular hakkında gerekli cezai işlemler tatbik edilerek ilgili mevzuata göre yasal işlemlere başlanıldı.

Konuya ilişkin basın mensupları aracılığıyla vatandaşlarımızı bilgilendiren Zabıta Müdürü Erol Kacar : “ Sorumlu olduğumuz Müdürlüğün asli görevlerinden biri de beyt-ül mala sahip çıkmaktır. Yakın geçmişte, kahir ekseriyatı Belediye Başkanımız Sayın Dr. Gökhan Karaçoban döneminde  tamamlanan ve bitirilen kent içi asfalt yolların birim maliyetleri malumlarınız üzere çok yüksektir. İş bu nedenledir ki; temel girdisi petrol ve türevlerinden olan bu hizmetlerin sürdürülebilir kılınması için başta bizler olmak üzere, hepimize müşterek görev düşmektedir.. Zira; hali hazırda 7m2 genişliğinde olan 1 km sıcak asfaltın dökülme maliyeti 385 milyon lira civarında olup; söz konusu olan bu rakamların top yekün maliyetleri de çok yüksektir. Vaziyet böyle iken; kişisel kazanç uğruna, kamunun menfaatinin hiçe sayılması tarafımızdan kabul edilebilecek bir durum değildir. İş bu minval dahilinde; tespite konu olan kişi ya da firmaların bu vb. davranışlarını tekrarı halinde aleyhlerinde tahakkuk ettirilen cezaların katlanarak artırılacağının bilinmesi önem arz etmektedir.” Dedi.

media-20151215 (1)media-20151215 (2)media-20151215