İMAR MÜDÜRLÜĞÜ GÜCÜNE GÜÇ KATIYOR

Büyükşehir yasası ile 87 mahalleye ve 977 km2 alana hizmet vermeye başlayan Alaşehir Belediyesi tüm ilçe sınırları içerisindeki imar ihtiyaçlarını karşılamak için gücüne güç katmaya devam ediyor. Büyükşehir yasası ile büyüyen ilçe nüfus’unun yarısını kentte, yarısını kırsal alanda barındıran ilçemiz mahallelerinde, İmar planlama ve yapılanma ihtiyaçlarının karşılaması için 1 Mimar,1 inşaat Mühendisi,1 Şehir Plancısı olmak üzere 3 yeni personel bünyesine kattı. Müdürlük daha etkin, hızlı ve verimli bir çalışma hedeflemektedir. Kent yaşamının gerekliliklerinin eksiksiz karşılanması kısa, orta ve uzun vadeli planlamaların en verimli şekilde oluşturulması, güvenli ve düzgün yapılaşmanın hedeflendiği çalışmalar kapsamında bilgisayar destekli yazılım programları ile güçlenen Müdürlük sağlıklı kentleşme, güvenilir binalar, ulaşım ve alt yapı sorunlarının en aza indirilmiş bir Alaşehir için çalışmalarına devam etmektedir. Kentin tamamına ait imar planı revize edilmiş, ilçemizin doğusunda ve kuzeyinde bulunan 3 mahalle 7 bölgeden oluşan ilave imar planları yapılıp onaylanmış, ilave imar planlama alanındaki 18. Madde (tapulama çalışmaları) uygulaması için Manisa Büyükşehir Belediyesi ile birlikte çalışma başlatılmış ve süreç hızla devam etmektedir. İlçemizin merkezde koruma amaçlı imar planı onaylanmış, uygulamaya konulmuştur. Kara yolları ve Manisa Büyükşehir Belediyesi arasında yapılan çalışmalar sonucu kent girişi yeniden düzenlenmiş ve kavşak projelendirmesi (Battı-çıktı) yapılmıştır. İmar Müdürlüğünde teknik işlerde ve imarda aksayan hususların düzeltilmesinde, Belediye Başkanlığına teknik danışmanlık hizmeti vermek üzere A Grubu planlama yetkisine sahip şehir ve bölge plancısı göreve başlamıştır. İlçemizde kent merkezine çağdaş bir görünüm kazandırması için tek ada tek parsel uygulamasına geçildiği bu bağlamda daha fazla yeşil alan ve bahçede kullanım alanı oluşturulmaktadır. Büyükşehir belediyesi ile yapılan işbirliği sonucu tescilli binaların restorasyonu ve yolların rehabilitesine hızlı bir şekilde geçilmiştir. Kırsaldaki yapıların ruhsatlandırılması, elektrik ve numarataj çalışması büyükşehir ile eşgüdümlü olarak hızlı bir şekilde devam etmektedir. Hizmet akışının daha verimli sağlanması için yeni alınan teknik personel ile yeni organizasyon şeması oluşturulmuş ruhsatlandırma ve planlama işlerini fiili olarak ayırmıştır. Alaşehir Belediye Başkanı Dr Gökhan Karaçoban “İlçemizin 1. Derece deprem kuşağında bulunması nedeni ile deprem etkilerinin en aza indirilmesi, ilçemizin diğer şehirler ile ulaşım imkânının düzgün sağlanması, sel baskını, heyelan gibi doğal afetlerin halk yaşamını olumsuz etkilememesi ve en aza indirilmesi amacıyla uzman kadrosuyla düzenlemeler yapılmaya devam edilecektir. Güçlenen uzman kadrosu ve enformasyonuyla vatandaşlarımızın taleplerini hızlı, güvenilir ve etkin şekilde karşılamakta, imar plan çalışmaları, plan proje ve hesaplarının incelenmesi, kentsel dönüşüm çalışmaları, ruhsat ve işlerinin düzenlenmesi konusunda çalışmaya devam etmektedir. Yakın zamanda halkımız evinden, işyerinden, internet ortamında, kent bilgisine, taşınmazlarının bilgisine vb. konularda bilgi edinilebilmesi için gerekli hizmet programı uygulamasına geçilecektir” dedi.

gucune_guc_katiyor-1gucune_guc_katiyor-2