ENGELLİDEKİ ENGELİ ALAŞEHİR BELEDİYESİ İLE AŞTI

ENGELLİDEKİ ENGELİ ALAŞEHİR BELEDİYESİ İLE AŞTI;

50 yıl evvel Alaşehir’in Kurudere mahallesinde Meryem ve Hüseyin’in Dünyaya getirdiği 3 kızından birisiydi Emine Sarıkaya;  Emine Sarıkaya 1989 yılı kasım ayı gelene kadar Anne ve Baba evinin dışına çıkmamış Köy kültürü ile yetişmiş bir genç kız iken Mithat Sarıkaya ile yaşamına yön verecek evlilik yapacak Dünya evine girecek ve bu evliliğinden 2 çocuk dünyaya getireceğini elbette ki bilmiyordu. Emine Sarıkaya belki zengin değildi ama dünyanın en büyük servetine sahipti. Fakat asıl servetin sağlık olduğunu ne yazık ki Emine Sarıkaya 49 yaşına girdiğinde acı gerçekle yüzleştiğinde öğrendi.

Bundan tam bir yıl öncesi yakalandığı amansız Göğüs kanseri, Gördüğü kemoterapi ve tedavilerine asgari ücretli eşi Mithat Sarıkaya’yı da aileyi boğan sancılı sürecin başlangıcıydı. Emine Sarıkaya hakkında bilginin Alaşehir Belediyesine ulaşmasının ardından Alaşehir Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban yeni hizmete sunduğu Engelli taşıma aracı ile Emine Sarıkaya’yı tedavilerini sürdürebilmesi için Bozyaka ve Atatürk Eğitim araştırma merkezlerine gitmesi talimatı verdi.

Alaşehir Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban “ Emine Sarıkaya 87 Mahallemizdeki 100 bin Nüfuslu İlçemizdeki her hangi bir Vatandaşımızdan tek farkı %99 sürekli yatalak kısmi felçli kardeşimizdi, Kendisi hakkında bize ulaşan bilgi doğrultusunda Alaşehir Belediye Meclis Üyemiz Adnan Tutar ile kendisine tekerlekli sandalye hediye ettik” dedi.

alasehir_belediyesi_ile_asti (1)alasehir_belediyesi_ile_asti (2)alasehir_belediyesi_ile_asti (3)