Encümen Sayısı 5 ten 7 ye Çıkmıştır

Alaşehir Belediyesinde Daimi Encümen sayısı 5 ten 7 ye çıkmıştır.

5393 Sayılı Belediye kanunun 33. Maddesine göre Belediye Encümeni, Belediye Başkanının Başkanlığında, İl Belediyelerinde ve Nüfusu 100 binin üzerindeki Belediyelerde, Belediye Meclisinin her yıl kendi üyeleri arasından bir yıl için gizli oyla seçeceği üç üye, Mali hizmetler birim amiri ve Belediye Başkanının birim amirleri arasından bir yıl için seçeceği iki üye olmak üzere 7 kişiden oluşur.

İlgili Kanun gereğince İlçe Nüfusumuzun 100 bini aşması nedeni ile 3 Siyasi 3 bürokrat ve Belediye Başkanı ile Daimi Encümen sayısı 7 ye çıkmıştır.

Alaşehir Belediyesi olağan Meclisinde gizli oyla seçimi yapılan daimi encümenine Akp gurubundan Yaşar Çataldere seçilmiştir. Bürokrat olarak ise Fen İşleri Müdürü  Emin Dikici gelmiştir.

encumen_toplantisi