DÜNYA ŞAMPİYONU AYKANAT, ŞİMŞEK MANİSA VEALAŞEHİR’İN GURURU OLDULAR

Gürcistan’ın Batum Şehrinde yapılan WSF 8. Avrupa Shotokan Şampiyonası & WSF Dünya Kupası(WSF 8.European Shotokan Champıonshıps & WSF World Shotokan Cup)müsabakalarında Alaşehir Belediyespor Karate Takımı sporcusu Ekrem Aykanat 55Kg’da Avrupa ve Dünya Şampiyonu, Mert Şimşek 76 Kg’da Avrupa Üçüncüsü ve Dünya Şampiyonu oldu.

Türkiye Karate Federasyonu Manisa İl Temsilcisi ve Alaşehir Belediyespor Karate Takımı Antrenörü Bilal Gültekin, Gürcistan’ın Batum Şehrinde 11-12-13 Kasım tarihleri arasında yapılan WSF 8. Avrupa Shotokan Şampiyonası & WSF Dünya Kupası müsabakalarında Ekrem Aykanat ve Mert Şimşek Dünya Şampiyonu oldu. 8. Avrupa ve Dünya Shotokan karate şampiyonasında Ülkemizi, Manisa ve Alaşehir’i en iyi şekilde temsil eden milli sporcularımız aldıkları başarıların tesadüfü olmadığını bir kez daha göstermişlerdir” dedi.

Gürcistan’ın Batum Şehrinde11-12-13 Kasım 2016 tarihleri arasında 22 Ülkeden Bin 100 sporcunun katılımı ile gerçekleştirilen WSF 8. Avrupa Shotokan Şampiyonası & WSF Dünya Kupası

Müsabakalarında, Ekrem Aykanat,55 Kg. Genç erkekler kategorisinde Azeri rakibini 4-0,İranlı rakibini 4-1,Gürcü rakibini 2-1 yenen Ekrem Aykanat final müsabakasında Türk rakibini 2-0 yenerek Avrupa Şampiyonu oldu. Aynı gün Tatamiye çıkan Mert Şimşek ise 76 Kg. Genç Erkekler kategorisinde Azeri rakibini 6-0,Romen rakibini 2-1 yendi. Gürcü rakibi ile berabere kalan Mert Şimşek Hakem kararı ile Avrupa Üçüncüsü oldu.

13 Kasım 2016 tarihinde gerçekleştirilen WSF World Shotokan Cup müsabakalarında 55 Kg. Genç erkekler kategorisinde Tatamiye çıkan Ekrem Aykanat, Kazak rakibi Zhumabekov Yerbolat’ı 2-0,Ermeni rakibi Arakelyan Harutyun’u 3-1 ve final müsabakasında da Gürcü rakibi Makisvilli Nika’yı 5-3 yenerek Dünya Shotokan karate şampiyonu oldu. Mert Şimşek ise 76 Kg. Genç Erkekler kategorisinde bir birinden güçlü rakipleri yenerek Dünya Şampiyonu olarak Tatami’den çıkmayı başardı. Müsabaka sonrası Milli sporcular şampiyonluklarını hocaları, Türkiye Karate Federasyonu Manisa İl Temsilcisi ve Alaşehir Belediyespor Karate Takımı Antrenörü Bilal Gültekin ile birlikte kutladılar.

“Türkiye’yi, Manisa’yı ve Alaşehir’i en iyi Şekilde temsil ettik”

Türkiye Karate Federasyonu Manisa İl Temsilcisi ve Alaşehir Belediyespor Karate Takımı Antrenörü Bilal Gültekin,”11-13-Kasım 2016 Tarihinde Gürcistan Batum da yapılan Dünya Shotokan Federasyonunun düzenlediği 8. Avrupa ve Dünya Shotokan karate şampiyonasında Alaşehir Belediye spor kulübünün; sporcuları Ekrem Aykanat Avrupa ve dünya şampiyonu, Mert Şimşek Avrupa 3. Ve dünya şampiyonu oldu,22 ülkeden Bin 100 sporcunun katıldığı şampiyonada Türkiye’yi, Manisa’yı ve Alaşehir’i en iyi Şekilde temsil etmişlerdir tebrik ediyor ve gözlerinden öpüyorum” dedi.

“Milli sporcularımızın bu başarısı tesadüfü değildir”

Bu yıl yapılan uluslar arası karate müsabakalarında Milli sporcuların aldıkları başarılı sonuçların tesadüfü olmadığını belirten Türkiye Karate Federasyonu Manisa İl Temsilcisi ve Alaşehir Belediyespor Karate Takımı Antrenörü Bilal Gültekin,” Alaşehir Belediyespor Karate Takımının Milli sporcusu Ekrem Aykanat bu yıl yapılan Dünya Liseler arası Olimpiyat Müsabakalarında 55 kg Genç Erkekler kategorisinde Olimpiyat şampiyonu oldu. Gürcistan Batum da yapılan Dünya Shotokan Federasyonunun düzenlediği 8. Avrupa ve Dünya Shotokan karate şampiyonasında ise Avrupa ve Dünya şampiyonu oldu. Takım arkadaşı mert şimşek ise Avrupa Üçüncüsü ve Dünya Şampiyonu oldu. 22 ülkeden Bin 100 sporcunun katıldığı şampiyonada Türkiye’yi, Manisa’yı ve Alaşehir’i en iyi Şekilde temsil eden Milli sporcularımızın bu başarısı tesadüfü değildir” dedi.

WSF 8. Avrupa Shotokan Şampiyonası & WSF Dünya Kupası müsabakalarında aldıkları madalyalar ile Alaşehir’e dönmenin haklı gururunu yaşadıklarını belirten Türkiye Karate Federasyonu Manisa İl Temsilcisi ve Alaşehir Belediyespor Karate Takımı Antrenörü Bilal Gültekin,”Bu turnuvada  Alaşehir Belediyespor Karate Takımının  Milli sporcularına  manevi desteklerini esirgemeyen Belediye Başkanı Gökhan Karaçoban ve Kulüp Başkanı Derman Özdemir’e, Sporcu velileri Mustafa Aykanat ve Adem Şimşek’e verdikleri maddi ve manevi  desteklerinden dolayı teşekkür ederim.

dunya_sampiyonu-1dunya_sampiyonu-2dunya_sampiyonu-3dunya_sampiyonu-4dunya_sampiyonu-5dunya_sampiyonu-6dunya_sampiyonu-7dunya_sampiyonu-8dunya_sampiyonu-9dunya_sampiyonu-10