BÜYÜK TAARRUZ BİSİKLET TURU ALAŞEHİR’DE

Büyük Taarruz, Türkiye Cumhuriyetinin temeli olmasının yanı sıra, tarihte eşi benzeri olmayan bir takım özelliklere sahip bir savaştır. Bu hızda bu kadar mesafenin savaşarak alınması, bu hızda ülkeyi işgalden kurtarması, bu kadar kısa sürede tam ve kesin sonuç alınabilmiş olması, sonuçları itibariyle bir ülkenin ve toplumun tarihinde dönüm noktası teşkil etmesi özellikleri ona eşsiz bir nitelik kazandırmıştır.

26 Ağustos tarihinde Afyon-Kocatepe'den başlayıp, 15 gün ve 15 etap sürecek, 09 Eylül tarihinde İzmir-Konak-Hükümet Meydanında sona erecektir.

Savaş zamanında ordumuz hangi gün ve saatte nerede olmuşsa, aynı gün ve saatlerde orada olunacak şekilde düzenlenmiştir. Amaç, o günlerin havasını soluyabilmek, heyecanını yaşayabilmektir.

5 Eylül İlçemizin kurtuluş günü münasebeti ile Büyük Taarruz bisiklet turunun güzergâh olarak ilçemizde şehitlik ziyaretini tamamlayıp 1 gece konakladıktan sonra düşman işgalinden kurtulan ilçeleride ziyaret ederek İzmir, Konak Hükümet konağı önünde tur tamamlanacak.

Alaşehir Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban “Büyük Taarruz Bisiklet turuna gönüllük esası üzerine Yurdumuzun düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümünde bu anlamlı ziyareti gerçekleştirmelerinden dolayı kendilerine şükranlarımı sunarım. Tüm Halkımızın 5 Eylül Düşman İşgalinden kurtuluşunun 94. Yıl dönümü kutlarım” dedi.

bisiklet_turu (1)bisiklet_turu (2)bisiklet_turu (3)bisiklet_turu (4)bisiklet_turu (5)bisiklet_turu (6)bisiklet_turu (7)bisiklet_turu (8)