KİLLİK BELDESİ
Alaşehir’e 15km. uzaklıkta 3500 nüfuslu bir yerleşim birimidir. 1964 yılında belediye olmuştur. Deniz seviyesinden yüksekliği 174 metredir. Türkiye’de ızgara planın ilk uygulandığı örnek beldelerden birisidir. Ana geçim kaynağını bağcılık oluşturur. 1000 dekar alanda fıstık çamı üretimi yapılmaktadır. Buna paralel olarak çiftçilik ve hayvancılıkla da uğraşılmaktadır. Ayrıca, beldede küçük bir sanayi sitesi’ de mevcuttur.
YEŞİLYURT BELDESİ
Alaşehir’e uzaklığı 15km. 5300 nüfuslu, 3 mahalleden oluşan belde 1963 yılında belediye olmuştur. İlk adı Deller dir. En önemli geçim kaynağı bağcılıktır. Küçük sanayi sitesi mevcuttur. Kültür ırkı inek yetiştirilmektedir. Belde Alaşehir-Uşak karayolu güzergâhında bulunması nedeniyle ulaşımı da karayolu ile rahatça sağlanabilmektedir. En önemlisi Karun Hazinelerinin bir kısmı Yeşilyurt yakınlarında bulunması nedeniyle belde arkeologların ve turistlerin dikkatini çekmektedir. Bu nedenle yörede arkeolojik kazılar titizlikle devam etmektedir.
PİYADELER BELDESİ
Alaşehir’e 10 km. uzaklıkta 2600 nüfuslu, ilçenin batısında bir yerleşim yeridir. İzmir-Afyon demiryolu beldenin içinden geçmektedir. Halkının çoğunluğunun Kütahya-Simav ilçesinden göç edenlerin oluşturduğu belde 1992 yılında belediye olmuştur. İlk adı Yayalardır. Beldenin geçim kaynağı tarımdır. En çok bağcılık yapılır. Pamuk, tahıl ve son yıllarda sebzecilik gelişme göstermektedir. Piyadeler beldesinde 34000 dekar arazi bulunmaktadır. Beldede bulunan yaklaşık 2000 dekar verimsiz arazinin ıslah çalışmaları yapılmaktadır.
KAVAKLIDERE BELDESİ
Alaşehir’e 17 km. uzaklıkta olan bu belde 1968 yılında belediye olmuştur. Eski adı Dereköy olan belde 6110 toplam nüfusa sahip beş mahalleden oluşur. Ekonomisi tamamen tarıma dayalıdır. Tarımda ilk sırayı çekirdeksiz kuru üzüm alır. Tahıl, cennet elması, kestane, kiraz, mısır diğer ürünlerdir. Beldenin ova kesimlerinde genelde hasat dönemlerinde mevsimlik işçi yoğunluğu vardır. İzmir-Afyon demiryolu beldenin içinden geçer.
ULUDERBENT BELDESİ
Alaşehir’e 30km. uzaklıkta, toplam 3137 nüfusa sahip, beş mahalleden oluşan ve 1975 yılında belediye olan bir beldedir. Deniz seviyesinden yüksekliği 450 m. dir. Dağlık bir bölge olarak adlandırılır. Geçim kaynağı tarıma dayalıdır. En başta tütün üretimi gelmektedir. Son yıllarda başta kiraz, zeytin, kestane ve elma olmak üzere meyvecilik gelişme göstermektedir. Derbent adıyla da anılır.
KEMALİYE BELDESİ