BAŞKAN KARAÇOBAN MAKBULE ALTINGÜL’E NEFES OLDU

BAŞKAN KARAÇOBAN MAKBULE ALTINGÜL’E NEFES OLDU;

Cumhuriyet kadını; Makbule Altıngül düştüğü anda beli kırılmıştı,  1948 yılında Afyon ili Çay Mahallesinde 9 kardeşten biri olarak dünyaya gelmişti.

Makbule Altıngül 1963 yılında Ali Altıngül ile evlendi. gelin olarak geldiği evde bir ömre sığdırdığı 6 çocuğa analık yaptı. Fakat 2 çocuklarının erken vefatına rağmen 4 çocukla dünyaya tutunmaktan vazgeçmemişti, Ne yazık bu ölümlerin ardından Hayat arkadaşını da uğurlayan Makbule hanım, 4 Çocuğun 3 tanesini everip analık görevini yerine getiriyordu. 6 yıl evvel yolda yürürken düşme sonucu belini kırması sonucu kullandığı kortizonlu ilaçlarla aşırı obazite de olarak yatağa mahkum olmuştu. Kızı Fadime Altıngül, Alaşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Erkan Boğa’ya Makbule Altıngül’ün durumu hakkında bilgi verip talepte bulunmuştu.

Alaşehir Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban “ Makbule Altıngül ablamız göçmen bir ailenin kızı olarak İlçemize bağlı Çakırcaali mahallemizde yatağa mahkum bir yaşam sürdürdüğünü öğrendik. Belediye Meclis Üyemiz İclal Altınay’a verdiğimiz görevle ablamıza tekerlekli sandalye alarak kendilerine verdik. Ablamız bundan sonra 4 duvar arasında değilde nefes alabildiği evinin bahçesine çıkıp gönül rahatlılığıyla gezebilmesini sağlamanın mutluluğunu yaşıyoruz iyi günlerde kullanması dileğimiz ile” dedi.

nefes_oldu-1nefes_oldu-2nefes_oldu-3