ALAŞEHİR ZABITASINDAN TAKVİYELİ ENTEGRE DENETİM

Alaşehir Belediyesince geçtiğimiz günlerde startı verilen, branşında eğitimli uzman personelin, Zabıta Müdürlüğü ile entegre denetimleri, hız kesmeksizin devam ediyor. Ekiplerin bu sefer ki durağı ise yurt çapında alkollü içkiler üreten bir fabrika oldu.

Alaşehir Zabıta Müdürlüğünün önümüzde ki dönem vizyonu için ipuçları içeren bu denetimlerde bilinen eski klasik usullerin yerine konusuna hâkim uzman bilirkişilerle modern denetim usulleri icra edildi.

Bu kapsam dâhilindeki denetimlerde zabıta ekipleriyle birlikte hareket eden belediye bünyesinde ki inşaat, makine ve çevre mühendisleriyle, mimar tarafından eş zamanlı katılım sağlanarak, teknik ihtisas gerektiren konularında ayrı ayrı incelemeler yapıldı.

Söz konusu tesislerde icra edilen müşterek denetimlerde: Firmaya ait mimari projenin belediye mimarınca incelenmesinin ardından inşaat mühendisince de yapıyla ilgili teknik etütler yapıldı. Bahse konu komisyonda görevli makine mühendisince de fabrikada ki tüm yangın güvenlik önlemleri bizzat mahallinde gözlemlendi. Akabinde ise çevre mühendisince de söz konusu fabrika da bulunan kimyasallar ile diğer atıklarla ilgili yapılan çalışmalar sonrasında anılan firmanın karnesine denetime katılan tüm görevlilerce geçerli inceleme notu verildi.

Alaşehir Belediyesi, Zabıta Müdürlüğünün her geçen gün değişen ve gelişen hizmet anlayışına dâhil edilen bu konseptle alakalı olarak görüşlerine başvurduğumuz Alaşehir Belediyesi, Zabıta Müdürü Erol Kacar yaptığı açıklamada : “ İnanıyorum ki yeni döneme damgasını vuracak olan bu denetleme konseptiyle beraber, belediyemizin de içerisine dâhil olduğu tüm işletmelerde toplam kalite yönetimine verilen öneme dikkat çekmiş oluruz. Zira görünen odur ki; branşlarına göre ihtisas konularında tek tek incelenerek,  geçerli not alan tüm işletmeler, bu sayede kamuoyu nezdinde ki kurumsal imajlarını tescilleterek haklı olarak itibarlarını artıracaklardır” dedi.

entegre_denetim-1entegre_denetim-2entegre_denetim-3entegre_denetim-4