Alaşehir Zabıtasından Sıhhi Gıda Baskını

Alaşehir kapalı Pazar Yerinde Salı günü kurulan çarşıda üretim yeri ve koşulları belirlenemeyen ürünler satıldığının bildirilmesi üzerine harekete geçen Alaşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ihbarı yerinde kontrol ettiler.

İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden katılan veteriner hekim ve gıda mühendisleri eşliğinde zabıta ekiplerince mahallinde tespit edilen gıda kodeksine aykırı sucuk vb. türevli ürünlere, Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından  el konuldu.

Şehir dışından kayıt dışı korsan satış yapmak için Alaşehir’e gelerek ürünlerini teşhir ederken  yakalanacağını fark eden satıcının otomobiliyle kaçırdığı bir kısım mamullerden dolayı da hakkında cezai işlem yapılmak üzere tahkikata başlanıldığını ifade eden Zabıta Müdürü Erol Kacar’ın yaptığı  açıklamada :

“ Ucuz olduğu gerekçesiyle tercih edilen ve insan sağlığını da ciddi derecede tehdit eden bu tür ürünlerin dikkat edilmeden satın alınması halinde telafisi mümkün olmayan tehlikeli zehirlenme vakalarıyla karşılaşılma olasılığından dolayı gıda seçiminde özellikle hassasiyet gösterilmesi gerektiğinin” altını çizen Kacar, tüketicilerin şüphelendikleri her vakada 153 Zabıta Hattı ile 174 Gıda İhbar Hattını aramalarını tavsiye etti.