ALAŞEHİR BELEDİYESİNDEN, ÇEVREYE DUYARLI DENETİM

Önce ki yıllara nazaran sert geçen kış mevsimi dolayısıyla artan baca ve kalorifer şikâyetleri nedeniyle, zabıta ekipleri alarma geçirildi. Görülen lüzum üzerine Alaşehir Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban’dan alınan talimatlar doğrultusunda üst düzeyde katılımla gerçekleştirilen denetimlere bizzat Zabıta Müdürü Erol Kacar’da iştirak etti.

Hava ve çevre kirliliğini önlemek amacıyla rutin olarak yapılan kontrollerden farklı olarak gösterilen hassasiyet gereği bu sefer ki denetimlere belediye bünyesinde görevli olan iki çevre mühendisi de katıldı.

Başkanlık Makamınca görevlendirilen Çevre Mühendisleri Sultan Yılmaz ile Ali Cesur’un denetimlerle ilgili yaptıkları açıklamada  “ İlçemiz halkını sağlık açısından bilinçlendirmek, hava ve çevre kirliliğini önlemek amacıyla kontrollerimiz sürüyor. Zabıta ekiplerimizle müşterek yürütülen bu çalışmalarımızda kalorifer kazanlarının temizliği ve kullanılan kömürlerin kalitesi ile kazan görevlilerinin ateşçi belgelerinin olup olmadığına bakılarak, bu konularda gerek muhataplarımıza gerekse de apartman yöneticilerine resmi ve şifahi bilgilendirmeler yapıyoruz. İlçemiz halkının daha rahat nefes alan bir Alaşehir’de yaşaması için hemşerilerimizden beklentimiz : Kaliteli kömürler kullanarak, doğru ateşleme teknikleriyle, yılda en az bir kez baca temizliği yaptırmalarının yanı sıra  lastik, yaş odun, plastik, yağ ve kömür torbası gibi kirlilik emisyonu yüksek yakıtlardan kaçınmalarıdır” dediler.

cevreye_duyarli_denetim-1cevreye_duyarli_denetim-2cevreye_duyarli_denetim-3cevreye_duyarli_denetim-4