Alaşehir Belediye Başkanı Ali Uçak tören ile görevi devraldı.

Alaşehir Belediye Meclis Üyelerinin tamamının oylarını alarak Alaşehir Belediye Başkanı seçilen Ali Uçak’ın görevi devralma törenine binlerce kişi katıldı.

Alaşehir Belediye binası önünde gerçekleşen törene Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, Sarıgöl Belediye Başkanı Necati Selçuk, Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, Selendi Belediye Başkanı Yasin Dumlupınar, MHP'den 27.Dönem Milletvekili Aday Adayı Nurullah Savaş,MHP'den 27.Dönem Milletvekili Aday Adayı Doğan Ensivri, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Aytaç Yalçınkaya, MASKİ Genel Müdürü Yaşar Coşkun, Büyükşehir Belediyesi Teftiş Kurulu Başkanı Ahmet Türkgüler, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Mustafa Genç, Yılmaz Gençoğlu, MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Mahmut Bilgen, Büyükşehir Belediyesi MHP Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili Mehmet Güzgülü ile Başkan Danışmanı Azmi Açıkdil, Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları, MHP İl Başkanı Erkan Öztürk, Manisa Büyükşehir Belediyesi Meclis üyeleri,Ülkü Ocakları Başkanı Mehmet Balaban, MHP İlçe Başkanları, MHP Kadın Kolları, meclis üyeleri, Alaşehir STK başkanları , Manisa Büyükşehir Belediyespor Başkanı Mevlüt Aktan ve vatandaşlar katıldı.

Başkan Ergün ve Heyetine Coşkulu Karşılama

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve beraberindeki heyeti, Alaşehir’de büyük bir coşkuyla karşılandı. Ergün’ün alana gelişinde atlı birlik ve seymen ekibi eşlik ederken, vatandaşlar da alkışlarla tempo tuttu. Alaşehir Belediyesi önünde Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ü Alaşehir heyeti çiçeklerle karşılarken, Başkan Ergün’de tüm vatandaşlarla tek tek tokalaştı.

Başkan Ali Uçak, “Sizlerin Desteğiyle Dağları Ova Yapacağız”

Alaşehir Belediyesi’ndeki görev değişim töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından Alaşehir Belediyesi’nin yeni başkanı Ali Uçak bir konuşma yaptı. Besmele çekerek konuşmasına başlayan Alaşehir Belediye Başkanı Ali Uçak, “Alaşehir, Büyükşehir’in bahçesidir. Sayın Büyük Başkanımızın adına söz veriyorum, Alaşehir, Büyükşehir’in bir parçasıdır. Önemli ve özel bir gün bugün. Hepimizin 3 Mayıs Türkçülük Günü kutlu olsun. Başta Büyükşehir Belediye Başkanımıza, abim Cengiz Ergün’e ve siz değerli konuklarımıza teşekkür ediyorum. Benim ve hemşerilerimizin size çok ihtiyacı var. Siz yanımızda oldukça Alaşehir’in tüm sorunlarını çözeceğiz. Bugünden itibaren sizlerin de desteğiyle çok çalışacağız, uyumayacağız, dinlenmeyeceğiz. Desteklerinizle dağları, ova yapacağız. Alaşehir için hizmet seferberliği başlatıp, tüm sorunları çözeceğiz. Bu zorlu süreçte desteklerinden dolayı aileme ve siz değerli dostlarıma teşekkür ediyorum. Ne Mutlu Türküm Diyene !” diye konuştu. Alaşehir Belediye Başkanı Ali Uçak’ın konuşmasının ardından sahneye davet edilen Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Uçak’a Kuran-ı Kerim ve çiçek takdiminde bulunarak, yeni görevinde başarılar diledi.

Görev değişim töreninde konuşan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Alaşehir Belediye Başkanı Ali Uçak’a yeni görevinde başarılar dilerken; bundan sonraki süreçte de aynı heyecan, aynı şevkle omuz omuza vererek, güç birliği içerisinde Alaşehir’e proje ve yatırımlarını kazandırmaya devam edeceklerini söyledi.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün konuşmalarının ardından dualar eşliğinde kurban kesildi. Görev değişim töreni Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve beraberindeki heyetin Alaşehir Belediye Başkanı Ali Uçak’ı makamında ziyaret ettikten sonra, Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün Alaşehir’e kazandırılan Şehit Fethi Sekin Gençlik Merkezi’nde incelemelerde bulundu. Daha sonra Alaşehir Milliyetçi Hareket Partisi ilçe teşkilatını ziyaret eden başkan Ergün ,Son olarak yakın bir dönemde Alaşehir ‘de hizmete açılacak olan Alaşehir Köprülü Kavşak Projesini yerinde inceleyip bilgiler aldıktan sonra Alaşehir’den ayrıldı.