1 ENGELİDE SEN KALDIR

“1 ENGELİDE SEN KALDIR” ALAŞEHİR;

Özel Mutlu Gelişim Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezinin 1. Bahar şenliği kapsamında 1 Engelide sen kaldır temalı tertiplediği ve İzot İzmir Otizm orkestrası ve korosunu Alaşehir’lilerle buluşturdu. Dr. Orçun Berrakçay’ın Şefliğini yaptığı Otizm orkestrası Alaşehir Halkına doyumsuz müzik ziyafeti çekti. Otizm Korosunun konserine katılan Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban yaptığı konuşmada ; “Kıymetli hemşerilerim, Hanımefendiler, Beyefendiler ve Sevgili Çocuklar;

Otizm bir hastalık değil farklılıktır. Toplumda var olan bu önyargının aşılması, otizmli aileler için kritik bir önem taşımaktadır.

Otizmle ilgili yapılan birçok çalışma sonucuna göre; otizmli bireylerin gelişiminde en önemli unsur, almış oldukları eğitimdir.

Doğuştan gelen ve genellikle yaşamın ilk üç yılında fark edilen karmaşık bir gelişimsel farklılık olan otizm, Nisan ayında dünyanın gündemi olmaktadır.

Günümüzde her 68 çocuktan birisinde görülen otizm; din, dil, ırk, sosyal statü ayırt etmiyor.

Otizmin görülme sıklığı günümüzde çok büyük bir hızla artmaktadır.

Sosyal hayatta fırsat eşitliği ilkesine dayanarak, bütün vatandaşlarımız gibi otizmli çocuklarımızda yer almasını gerçekten yürekten istiyoruz.

Engellilerimiz yardım istemiyor, onlar toplumun bir parçası olmak istiyor.

Temeli hak, adalet ve fırsat eşitliği olan bir bakış açısı istiyorlar.

Bizlerde bu anlayışa uygun olarak, millet için milletle, engelliler için engellilerle hareket ediyoruz. Sağlık, eğitim, istihdam ve ulaşılabilirlik konularında engellilere pozitif ayrımcılık sağlanması için çalışıyoruz” dedi.

Fark etmediğimiz kardeşlerimizin de farkında olmamız lazım. Biz Alaşehir Belediyesi olarak bunu yapmaya çalışıyoruz.

Özel olarak çocuklarımızı eğiten ve topluma kazandırmak için çaba sarf eden öğretmenlerimize teşekkürü bir borç biliyor, hepinize duyarlılığınızdan dolayı teşekkür ediyorum.